Camera in je woning

Camera’s veroveren de huiskamer.  Wist je dat er in ons land meer dan 140 woninginbraken per dag gebeuren? Vooral het najaar blijkt de periode bij uitstek. Van zodra het schemert, slaan dieven toe. Heb jij liever geen inbreker over de vloer? Dan is je woning maar beter goed beveiligd! En dat gaat vandaag verder dan een alarmsysteem.

Preventief

Inbrekers wagen zich liever niet aan een woning met een alarmsysteem. Als je woning dan ook nog met camera’s is beveiligd, is de kans groot dat ze je woning zullen overslaan. Camerabeveiliging heeft dus een preventieve werking. Bovendien heb je bij inbraak beelden van de daders. Wat de pakkans enorm vergroot.
Beelden op je smartphone

Het is dan ook niet verwonderlijk dat het aantal installaties van camera’s aan woningen toeneemt. Er zijn momenteel heel wat camera’s voor particulier gebruik op de markt met een degelijke kwaliteit. Daarnaast kan je de beelden makkelijk via een app op je smartphone of tablet bekijken en is een installatie betaalbaar geworden.
Installatie

Bij de plaatsing van een beveiligingscamera komt een andere technologie kijken als bij een alarminstallatie. Het staat hier dus volledig los van. Om te kunnen werken, heeft de camera elektriciteit en bekabeling nodig. Een volledig draadloze installatie is daardoor onmogelijk. Toch is de combinatie met een alarm ideaal. Bij een alarmmelding kan je vanop afstand meteen bekijken wat er aan de hand is.

Locatie

Inbrekers proberen binnen te geraken langs de grootste openingen van een woning, zoals deuren, grote ramen en de garagepoort. Dat zijn dan ook de aangewezen locaties voor de plaatsing van je camera’s. Op donkere plaatsen, zoals aan de achterdeur, is een buitencamera met infrarood aan te raden. Die kunnen 10 tot 30 meter ver vastleggen.

Opties

Het gamma aan camera’s is erg uitgebreid. Het kan daarom interessant zijn om advies in te winnen bij een professionele firma. Zo heb je vaste en bewegende modellen en camera’s die altijd werken of enkel wanneer ze beweging detecteren. Ook de weersomstandigheden spelen een rol. Mist en nevel kunnen de beelden beïnvloeden.

Kostenplaatje

De prijzen van beveiligingscamera’s zijn heel uiteenlopend. Je hebt eenvoudige tot zeer gesofisticeerde modellen. Ook maakt de opslagcapaciteit van de recorder een belangrijk onderdeel uit van de prijs. Voor kwalitatief goede camerabewaking, bestaande uit een recorder met vier camera’s, moet je rond de 1.000 euro tellen. Dat is zonder plaatsingskosten.
De beelden die je camera registreert mag je bij een inbraak gebruiken als je aan alle privacyregels voldoet. Zo is er een informatieplicht en moet je minstens één duidelijk leesbaar bericht ophangen. Zo weten bezoekers dat ze gefilmd worden. Op dit bericht moet de naam, het adres en het telefoonnummer van de veiligheidsfirma staan. Het makkelijkste is bij hen een sticker aanvragen. Daarnaast ben je wettelijk verplicht om aan te geven dat je camera’s gebruikt bij de Commissie ter Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer.

Villabouw realisatie

Een eigen villa bouwen? Da’s de droom van vele mensen! Een villa, dat staat voor luxueus én comfortabel wonen. Elke dag thuiskomen in een oase van rust, met voldoende ruimte om in het weekend je gasten te kunnen ontvangen: wat wil je nog meer? Als je zelf je villa bouwt, kan je alles naar eigen smaak beslissen: ben je helemaal wild van eikenhouten inbouwkasten? Is een keuken afgewerkt in natuursteen jouw grote droom? Aan jou de keuze! Wij bouwen jouw villa volgens jouw behoeften en die van je gezin. Daarbovenop staat Taelman je bij in je keuze wat betreft ecologisch en duurzaam materiaalgebruik.